Tuesday , 23 January 2018
Home / Produk Isteri / Dalaman Wanita / Amirna Pills
Cara Pembelian

Amirna Pills

Amirna Pills

HARGA JUALAN: RM44.90
POS PERCUMA

Amirna Pills merupakan persediaan tradisional yang menghimpunkan herba semulajadi seperti biji Ajwain dan Manjakani yang mampu memelihara kesihatan dalaman kaum wanita. Di samping berkesan untuk mengatasi masalah keputihan, senggugut dan kitaran haid yang tidak teratur, Amirna Pills juga mampu membantu memulihkan tenaga ibu selepas bersalin, menggalakkan penghasilan susu ibu serta mengekalkan tahap kecergasan jasmani sepanjang hari.

WHATSAPP/SMS

016-316 1908

Pertanyaan/pembelian sila sms/whatsapp no diatas. Kelewatan reply bukan bermaksud kami menipu tp kami juga manusia biasa yg perlu mkn, solat & tidur.

Khasiat Amirna Pills

  • Membantu memelihara kesihatan dalaman kaum wanita
  • Mengatasi masalah senggugut, keputihan dan kitaran haid yang tidak stabil
  • Menguatkan otot rahim selepas bersalin
  • Memulihkan tenaga ibu selepas bersalin
  • Merapatkan otot faraj
  • Merangsang libido atau keinginan seksual kaum wanita
  • Membantu menggalakkan penghasilan susu ibu
  • Melegakan masalah angin dalam badan
  • Melegakan penyakit sendi dan ketegangan otot
  • Membekalkan tenaga tambahan agar anda kekal cergas sepanjang hari

Kandungan Amirna Pills

Helicteres Isora: Tumbuhan yang turut dipanggil Indian Screwtree ini mempunyai sifat astringen yang bertindak mengecutkan tisu tubuh sekaligus dapat membantu menguatkan otot rahim yang lemah selepas melahirkan anak.

Biji Ajwain (Trachyspermum Ammi): Di samping melegakan masalah penghadaman dan menyingkirkan toksin, biji Ajwain juga mampu mengatasi masalah kitaran haid yang tidak stabil, senggugut, masalah angin dalam badan, migrain, radang serta penyakit sendi. Malah, ia juga diyakini berkesan untuk menggalakkan penghasilan susu ibu.

Manjakani (Quercus Infectoria): Manjakani yang bersifat astringen ini mampu mengecutkan tisu tubuh seterusnya dapat membantu menguatkan otot rahim selepas bersalin. Ia juga berupaya membasmi kuman yang mencetuskan bau kurang enak pada bahagian intim wanita di samping membantu mengetatkan otot faraj serta mengatasi masalah keputihan dan angin dalam badan.

Cara Penggunaan Amirna Pills

Ambil 1 biji Amirna Pills setiap kali selepas sarapan pagi dan makan malam.

Testimonial Amirna Pills

Soalan Lazim Berkenaan Amirna Pills

 Apakah amirna pills?
Amirna Pills ialah produk herba yang diadun menggunakan formula  warisan asli traditional Melayu  yang telah terbukti kebekesanannya memulihkan lebih dari 10 masalah wanita sejak 100 tahun dahulu.

Tolong ceritakan secara ringkas sejarah Amirna Pills?
Adunan herba ini wujud lebih dari 100 tahun dahulu dan direkodkan bermula tahun 1913.Diwarisi secara turun temurun oleh keluarga Mr Amran Bin Othman dari Pendang kedah.Digunakan sebagai ubatan utama oleh pengamal perubatan traditional sejak dahulu lagi terutama bidan kampung yang menggunakan sebagai  ‘supplement’yang mempercepatkan pemulihan wanita selepas bersalin.Terbukti dan mendapat pengiktirafan masyarakat khususnya di Negeri Kedah .Dikomersial kan bermula tahun 2013 dan mendapat pengiktirafan penuh pada tahun 2015 oleh Kementerian kesihatan Malaysia dan badan-badan pengiktirafan ubatan herba di Malaysia.

Sila perincikan bahan yang terdapat didalam rumusan Amirna Pills. 
Secara asas hanya 3 bahan utama yang digunakan iaitu manjakani/(Fructus) Helicteres Isora sebanyak 30mg,lemuju /(Semen) Trachyspermum Ammi  30mg dan cabai pintai/(Fructus) Quercus Infectoria  30mg yang dicampur dengan air (Aqua) sebanyak 5%.

Apakah khasiat Amirna Pills? 
Secara asas umum mengetahui khasiat manjakani yang mampu menguatkan otot rahim wanita dan menguncupkan saluran /pangkal rahim wanita.Setelah diadunkan dengan 2 herba lagi yang mempunyai beberapa kebaikan tersendiri hasilnya amat mengagumkan dan terbukti secara praktikal digunakan keatas 10 masalah utama wanita :

Penyakit keputihan  (Candidiasis Vaginal ,Vulvovaginal  Candidiasis)

ciri-ciri penyakit ini adalah cairan bening yang dikeluarkan oleh alat kelamin intim wanita yang berbau menyengat, cairan bening, agak kental, berwarna putih, kekuning-kuningan, kehijau-hijauan atau kemerah-merahan yang keluar dari vagina. Salah satu ciri yang lain adalah keluarnya cairan tersebut  diikuti gejala rasa gatal, iritasi, rasa nyeri saat berhubungan intim, rasa nyeri  pada perut bahagian bawah, berbau atau aroma tidak sedap kadang-  kadang diikuti oleh pendarahan.Cairan bening yang dikeluarkan atau disekresi organ kelamin wanita pada bahagian  rahim(uterus), leher rahim (cervix uterus) dan vagina akibat terinfeksi organ tersebut oleh mikroorganisme.

Sengugut (Dysmenorrhoea)

Himpunan simptom fizikal, psikologi, dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Berkait rapat dgn proses ovulasi yg berlaku pada kitaran haid. kesakitan sengugut primer  oleh pengeluaran PROSTAGLANDIN dari dinding rahim secara berlebihan menyebabkan pengecutan otot rahim berlaku dgn lebih kuat.

Merapatkan Pangkal Rahim / Faraj

Otot faraj dan kawasan perinium akan menjadi semakin lemah dengan pertambahan usia.

Sewaktu kehamilan, tubuh wanita mengalami beberapa perubahan fizikal. Selepas kelahiran, tubuh wanita juga mengalami perubahan termasuk pada faraj yang didapati tidak lagi sama seperti dulu.

Hubungan seks tidak lagi memuaskan seperti sebelumnya. Koyakan faraj yang anda alami mungkin berlebihan memandangkan saiz bayi yang dilahirkan dikategorikan sebagai besar (melebihi 4 kg).

Prosedur forseps juga boleh menyebabkan trauma pada faraj kerana ia membabitkan guntingan episiotomi yang lebih panjang. Trauma yang dialami  seperti koyakan pada faraj, koyakan pada serviks dan keadaan otot dubur serta permukaan dalaman dubur juga mempengaruhi keadaan ini.

Mencantikkan payudara (Gebu dan Montok)

Payudara kecil atau lembik disebabkan banyak perkara. Pertama kerana kekurangan hormon dan menyebabkan pertumbuhan terbantut.

Faktor kedua disebab faktor seperti lepas melahirkan anak. Wanita yang melahirkan anak kebanyakannya berlakunya perubahan hormon dan kematian sel-sel kulit.

Armina Plus Tablet mengandungi rumusan yang membantu mencantikkan payudara anda.

Rawatan Selepas Bersalin

Trauma dengan proses kelahiran – Bayi yang keluar melalui vagina wanita akan menyebabkan tisu vagina yang lembut luka. Apatah lagi, yang digunting (episiotomi) dan dijahit. Luka ini akan mengambil masa sehingga berminggu-minggu untuk sembuh sepenuhnya.

Perubahan hormon dan emosi – Kelahiran anak akan membawa perubahan yang besar dalam hidup. Penjagaan anak dan proses berpantang akan sedikit sebanyak membawa tekanan emosi kepada ibu. Ditambah lagi dengan perubahan hormon yang akan mempengaruhi emosi dan keinginan seksual ibu.

Perubahan fizikal – Jarang wanita lepas bersalin merasa seksi kerana bentuk fizikal yang mengalami perubahan ketara seperti tubuh yang makin berisi, menggeleber, kulit perut merekah dan badan berjerawat. Ibu merasakan dirinya tidak menarik lagi.

Masalah Kelonggaran Faraj :Kawasan faraj juga menjadi longgar dan otot di kawasan berkenaan menjadi lemah dan keadaan akan berterusan jika rawatan yang sepatutnya tidak diambil.

Amirna Plus Tablet :membantu mengembalikan kekuatan otot dan mengetatkan faraj .Menyerap  dan membuang kotoran/toxin  yang terdapat serta  memulihkan se-sel yang rosak.

Meningkatkan Kepuasan Seksual

Antara faktor yang penting dalam hubungan kelamin ialah mencapai kepuasan seksual dimana proses kemutan dan keketatan lubang faraj menjadi antara aspek utama yang mempengaruhi.

Mengekalkan faktor ini amat sukar memandangkan manusia amat dipengaruhi oleh proses penuaan,kematian sel ,trauma,jangkitan kuman/penyakit dan proses melahirkan anak.

Amirna plus tablet mengandungi rumusan yang terbukti bukan sahaja membersihkan kawasan tersebut dan menyerap kotoran malah menguatkan otot faraj/pangkal rahim (bulbo cavernosus) serta mengetat dan merapatkan bahagian sensitf tersebut.

Membersihkan faraj selepas pantang atau haid

Proses haid akan membuang keluar darah, mukus dan sel-sel yang sudah mati. Proses ini berlaku dalam tempoh yang agak tetap daripada masa akil baligh sehinggalah menopaus (putus haid) kecuali semasa mengandung dan penyusuan.

Sering menyebabkan ketidakselesaan dan kekotoran mendap yang menyebabkan jangkitan kuman dan berbagai penyakit lain.

Amirna Plus Tablet terbukti berfungsi menyerap semua kotoran seperti  span dan membersihkan kotoran dalam aliran darah dan bahagian yang terbabit.

-Makan 1 biji 3 kali sehari

(Terbaik diamalkan selama sebulan secara berterusan)

-Masukkan 1 biji pil ke dalam faraj selama minima 6 jam pada waktu malam

(Diamalkan seminggu sekali atau mengikut keperluan)

Adakah Amirna Pills diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia  atau mana-mana badan yang membuat kawalan keatas produk ubatan /makanan kesihatan? 
Amirna Pills telah melalui proses penyelidikan dan penapisan yang panjang sebelum mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia.Mendapat kelulusan penuh pada tahun 2015 dan didaftarkan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal kebangsaan (National Pharmaceutical)  dengan nombor siri MAL15060023TC dibawah akta kawalan perubatan herba Malaysia.Juga diiktiraf halal oleh JAKIM dan beberapa agensi kerajaan yang lain termasuk MARA  dan KEDA.

Bagaimana sambutan pengguna terhadap Amirna Pills dan pendapat pengguna mengenai produk ini? Amirna Pills telah begitu lama didalam pasaran seperti yang telah diterangkan tadi iaitu melebihi 100 tahun atau pada tahun 1913 cuma  ianya diedarkan  tanpa nama spesifik  .Pada peringkat awal pengkomersialan Amirna Pills diperkenalkan dengan nama Amirna Plus tablet sebelum diberi nama Amirna Pills atas arahan dan permintaan Kementerian Kesihatan Malaysia.

Sambutan sangat luar biasa sejak dahulu kerana keberkesanannya.Pada awal pengkomersialan Amirna Pills yang dikenali sebagai Amirna Plus Tablet telahpun terjual melebihi 100,000 dozen di seluruh Malaysia termasuk  sabah dan sarawak dan diluar negara seperti Singapura ,Filipina,Indonesia,Thailand  dan Dubai.

Pengguna nyata sangat berpuas hati dan terbukti dengan pembelian ulangan dari mereka.

Menurut tuan keberkesanan Amirna Pills yg utama  adalah untuk masalah keputihan dan sengugut yang  merupakan masalah utama dan hampir setiap wanita pernah mengalaminya.Tolong jelaskan? 
Seperti yang saya jelaskan tadi Penyakit keputihan  (Candidiasis Vaginal ,Vulvovaginal  Candidiasis)

Merupakan masalah rutin hampir 90% wanita melebihi umur 17 tahun yang berlaku secara berkala.

ciri-ciri penyakit ini adalah cairan bening yang dikeluarkan oleh alat kelamin intim wanita yang berbau menyengat, cairan bening, agak kental, berwarna putih, kekuning-kuningan, kehijau-hijauan atau kemerah-merahan yang keluar dari vagina. Salah satu ciri yang lain adalah keluarnya cairan tersebut  diikuti gejala rasa gatal, iritasi, rasa nyeri saat berhubungan intim, rasa nyeri  pada perut bahagian bawah, berbau atau aroma tidak sedap kadang-  kadang diikuti oleh pendarahan.Cairan bening yang dikeluarkan atau disekresi organ kelamin wanita pada bahagian  rahim(uterus), leher rahim (cervix uterus) dan vagina akibat terinfeksi organ tersebut oleh mikroorganisme.

Sengugut (Dysmenorrhoea)  pula merupakan,

Himpunan simptom fizikal, psikologi, dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Berkait rapat dgn proses ovulasi yg berlaku pada kitaran haid. kesakitan sengugut primer  oleh pengeluaran PROSTAGLANDIN dari dinding rahim secara berlebihan menyebabkan pengecutan otot rahim berlaku dgn lebih kuat.Pengambilan ubat tahan sakit kimia yang kerap akan memberi kesan jangka panjang yang buruk terhadap buah pinggang dan perut  dan menyebabkan penyakit seperti peptic ulcer dan renal failure.

Amirna Pills merupakan pilihan terbaik mengatasi masalah ini tanpa kesan sampingan dan memulihkan secara semulajadi tanpa kesan memudaratkan.

Selain masalah Keputihan dan sengugut adakah Amirna Pills mempunyai khasiat lain yang terbukti berkesan? 
Amirna pills sangat berkesan Merapatkan pangkal rahim atau faraj wanita,  Membantu mempercepatkan proses  selepas bersalin,meningkatkan nafsu seks  wanita,  Melancarkan peredaran haid,meningkatkan / merangsang pengeluaran susu  untuk ibu yg menyusukan bayi,  Mengatasi masalah Buasir  (Haemorrhoid),  Memantapkan payu dara  (Gebu & Montok),mengatasi masalah urat saraf,sakit-sakit badan,tumit  , kaki dan lutut dan membekalkan tenaga kepada wanita untuk kekal cergas sepanjang hari.

Adakah Amirna Pills mempunyai kesan sampingan? 
Amirna Pills seperti yang diketahui adalah 100% herba tanpa bahan tambahan seperti pengawet atau bahan kimia perangsang.Malah tidak mengandungi steroid dan ini telah pun disahkan oleh KKM.Sepanjang ia digunakan tidak terdapat sebarang kesan sampingan atau tindak balas buruk yang berlaku dan ini direkodkan lebih 100 tahun kewujudannya.

 Tolong terangkan bagaimana cara pengambilan yang betul bagi mendapatkan khasiat maksima dari produk ini.
Walaupun dengan 1 atau biji pengambilan awal pengguna boleh merasai kesannya malah ada yang terus pulih namun terbaik ia diamalkan secara berterusan sebanyak 1 biji sekali makan dengan 3 kali sehari sehari untuk tempoh minima 2 minggu hingga 1 bulan.Pengambilan berterusan amat digalakkan bagi mengekalkan tahap kesihatan yang maksimum sepanjang masa.

 Berapakah harga Amirna Pills dipasaran dan dimana ianya boleh didapati atau dibeli? 
Harga pasaran Amirna Pills hanya RM45.00 sebotol dan boleh dibeli di semua farmasi,pasaraya, toko-toko ubat ,kios dan agent-agent  persendirian yang mengedarkan produk kami.

Berapakah kandungan Amirna sebotol dan adakah ia mencukupi untuk pemulihan sesuatu penyakit. 
Terdapat 32 biji pil didalam satu botol Amirna Pills dan mencukupi untuk bekalan 10 ke 11 hari dengan cara pemakanan yang dianjurkan.Keberkesanan bergantung kepada jenis masalah yang dihadapi dan tempoh masalah itu berlaku (tahap kritikal).Untuk masalah ringan seperti sakit urat dan sengugut 1 botol sudah lebih dari mencukupi.

Dimana produk ini dibuat dan dihasilkan? 
Produk ini dihasilkan di kilang Amirna Pills di alamat No.13,IKS KEDA ,Sungai Bongkok,08300 Gurun, Kedah Darul Aman,Malaysia.3,IKS KEDA ,Sungai Bongkok,08300 Gurun, Kedah Darul Aman,Malaysia.

Terdapat laporan wujud produk Amirna tiruan dalam pasaran.Bagaimana untuk membezakan bagi mendapatkan Amirna Pills yang asli. 
Produk tiruan wujud dan dikenal pasti di Sabah dan sarawak dan dijual pada harga yang murah iaitu RM5.00 sebotol.Untuk membezakan sangat mudah kerana terdapat terlalu byk perbezaan.Cara yg paling mudah  untuk mengenalpasti, semua produk tiruan tidak dicetak no MAL pada label malah tidak mempunyai hologram.

About ProdukCinta

KAMI JAMIN TEMPAHAN ANDA ADALAH RAHSIA

Semua pesanan akan bungkus dalam sampul surat atau kotak dan kemudian dibalut dengan plastik(jika perlu). Jadi adalah mustahil untuk sesiapa mengetahu isi kandungan bungkusan anda termasuk posmen. Kami akan memastikan tiada siapa pun tahu isi kandungan bungkusan anda.

RAHSIA ANDA SELAMAT DENGAN KAMI.