Tuesday , 23 January 2018
Home / Produk Suami / Kesuburan Lelaki / Nu-Prep Tongkat Ali
Cara Pembelian

Nu-Prep Tongkat Ali

Nu-Prep Tongkat Ali

HARGA JUALAN: RM87.90
KANDUNGAN: 30 biji
POS PERCUMA

Nu-Prep Tongkat Ali merupakan 100% persediaan herba yang dirumus khas bagi menjana penghasilan hormon testosteron secara semulajadi seterusnya meningkatkan tahap tenaga fizikal dan seksual kaum lelaki, di samping melindungi organ dalaman daripada jangkitan penyakit.

WHATSAPP/SMS

016-316 1908

Pertanyaan/pembelian sila sms/whatsapp no diatas. Kelewatan reply bukan bermaksud kami menipu tp kami juga manusia biasa yg perlu mkn, solat & tidur.

Nu-Prep Tongkat Ali dihasilkan dari akar tongkat ali larut air yang diberi nama Physta®. 

Physta® merupakan jenama ekstrak premium akar Tongkat Ali yang larut air, dihasilkan oleh teknologi unik yang telah dipatenkan untuk mendapat komponen bioaktif yang sempurna untuk kebaikan kesihatan. Antara kandungan bioaktif tersebut adalah fenolat, tanin, berat molekul tinggi polisakarida, glikoprotein dan mukopolisakarida. Komponen bioaktif yang larut air ini didapati mampu meningkatkan tahap testosteron yang optimal.

Teknologi tersebut dipatenkan melalui kerjasama Kerajaan Malaysia dan MIT (Massachusetts Institute of Technology – USA)(Paten US: 7132117, Paten EU: 1313491). Patent tersebut kini di lesenkan secara eksklusif kepada kumpulan Biotropics Malaysia Berhad.

Ekstrak Tongkat Ali Physta® juga telah melalui 14 kajian klinikal manusia dan 21 kajian toksikologi secara in-vitro dan haiwan untuk menentukan tahap dos yang selamat dan berkesan untuk pelbagai masalah kesihatan. Antara kajian tersebut adalah keatas ahli sukan, golongan professional yang “stressed”, dan golongan yang berumur. Selain dari menjalankan kajian sendiri, Biotropics juga telah banyak menyumbangkan ekstrak Tongkat Ali kepada para penyelidik-penyelidik di Malaysia dan di seluruh dunia yang memerlukan bahan kajian yang berkualiti tinggi.

Oleh itu, tahap keselamatan dan keberkesanan ekstrak Biotropics berjenama Physta® adalah terjamin. Bahan Tongkat Ali dipasaran yang berbeza kualitinya perlu dikaji semula untuk keselamatan pengguna.

Panel Doktor Nu-Prep

Khasiat Nu-Prep Tongkat Ali

FUNGSI FIZIKAL, KECERGASAN DAN KESIHATAN REPRODUKTIF

Para pengkaji di Hospital Universiti Sains Malaysia melakukan satu ujian klinikal rawak ke atas 109 subjek lelaki yang berusia di antara 30-55 tahun bagi tempoh masa tiga (3) bulan menggunakan plasebo terkawal, mendapati:

 • Terdapat peningkatan signifikan membabitkan fungsi fizikal
 • Terdapat peningkatan signifikan membabitkan nafsu berahi, keupayaan dan kepuasan seksual
 • Penambahbaikan jumlah pengeluaran air mani dan sperma berkualiti
 • Penambahbaikan kecergasan badan
 • Penurunan lemak badan dalam subjek BMI>25
 • Selamat
 • Penambahbaikan testosteron dan proses penuaan sihat di kalangan lelaki Hipogonadisme

MENINGKATKAN TESTOSTERONE DAN PENUAAN YANG SIHAT

Satu ujian klinikal rawak ke atas 26 subjek lelaki yang menghadapi masalah penurunan nafsu seks yang berusia di antara 40-65 tahun bagi tempoh masa 12 minggu menggunakan plasebo terkawal, mendapati:

 • Penambahbaikan signifikan dalam pengerasan ereksi dan kesihatan seksual seperti kepuasan dan keupayaan seksual
 • Pengurangan signifikan skor Simptom Penuaan Lelaki (AMS) seperti mengurangkan tahap kebimbangan, kelemahan, penambahbaikan dalam keinginan seksual dan sebagainya.
 • Selamat

KESUBURAN

Satu percubaan klinikal label terbuka dilakukan ke atas 75 subjek lelaki yang menghadapi masalah ketidaksuburan idiopatik (masalah ketidaksuburan yang puncanya tidak diketahui) yang berusia di antara 28-71 tahun menggunakan 200mg Physta® (Nu Prep) dalam tempoh masa 9 bulan, mendapati:

 • Penambahbaikan signifikan dalam kualiti sperma
 • Penambahbaikan signifikan dalam jumlah pengeluaran air mani
 • Peningkatan kadar kesuburan: kehamilan spontan sebanyak 14.7% dan 60% subjek melayakkan diri untuk mengikuti teknologi bantuan reproduktif bukan invasif (ART)
 • Kesihatan seksual

PENUAAN LELAKI YANG SIHAT

Satu ujian klinikal rawak ke atas 26 subjek lelaki yang menghadapi masalah penurunan nafsu seks yang berusia di antara 40-65 tahun bagi tempoh masa 12 minggu menggunakan plasebo terkawal, mendapati:

 • Penambahbaikan signifikan dalam pengerasan ereksi dan kesihatan seksual seperti kepuasan dan keupayaan seksual
 • Pengurangan signifikan skor Simptom Penuaan Lelaki (AMS) seperti mengurangkan tahap kebimbangan, kelemahan, penambahbaikan dalam keinginan seksual dan sebagainya.
 • Selamat

PEMBERI TENAGA

Pengulasan pelbagai kajian E. Longifolia ke atas haiwan dan in vitro termasuk ujian klinikal mendapati:

 • Sebuah bahan penambah tenaga, afrodisiak, botani ergogenik
 • Membantu untuk memulihkan kelesuan otot, anti-tekanan
 • Adaptogen yang berpengaruh dalam mengoptimumkan kesihatan lelaki
 • Penyelidikan klinikal lain ke atas Tongkat Ali

PENAMBAH JISIM

Satu kajian rawak ke atas 31 subjek wanita yang melakukan latihan kekuatan sederhana intensif yang berusia di antara 45-59 tahun bagi tempoh masa 12 minggu menggunakan 100mg ekstrak Tongkat Ali, mendapati:

 • Suplemen menambahkan jisim lemak bebas
 • Meningkatkan kekuatan otot
 • Selamat

MENGURANGKAN LEMAK

Kajian rintis ke atas 14 subjek lelaki yang melakukan program latihan kekuatan intensif selama 5 minggu menggunakan 100mg ekstrak larutan air Eurycoma longifolia Jack, mendapati:

 • Peningkatan signifikan dalam jisim badan tanpa lemak
 • Pengurangan signifikan dalam peratusan lemak badan
 • Peningkatan jisim lemak bebas
 • Peningkatan kekuatan otot dan saiz
 • Kebaikan ergogenik

MENAMBAHKAN OTOT

Kajian rintis ke atas 6 subjek lelaki yang melakukan program latihan kekuatan intensif bagi purata umur 28.3±1.96 tahun selama 5 minggu menggunakan 50mg Physta® mendapati:

 • Lilitan otot para peserta meningkat daripada 30.7±1.8 sm kepada 32.1±2.2 sm (p
 • Ujian RM (pengulangan maksimum) dan pengecutan otot sEMG (kadar kelajuan pembakaran otot lemah) menunjukkan peningkatan.

MENENTANG TEKANAN DAN STRESS

Sebuah organisasi kajian di Amerika Syarikat iaitu Supplement Watch Inc telah menjalankan kajian berbentuk “Randomized, Placebo-Controlled Trial” atau RCT (kajian rawak, terkawal dengan penggunaan plasebo) ke atas 63 subjek lelaki dan wanita yang mengalami tekanan sederhana atau “moderate stress”. Setelah mengambil  Physta® selama 4 minggu, didapati:

 • Simtom-simtom tekanan seperti ketegangan, kemarahan dan kekeliruan telah turun secara ketara dan signifikan
 • Pengurangan hormon stres iaitu cortisol dan kenaikan hormon testosteron – tanda peningkatan hormon profil yang sihat dalam menentang stres.

Kajian merumuskan bahawa Physta® dapat membantu menentang tekanan seharian termasuk juga kesan stres dari pemakanan, kurang tidur dan aktiviti fizikal

MENINGKATKAN DAYA KEKUATAN

Di dalam sebuah kajian rintis yang dijalankan oleh institusi ‘Liaoning Sport Science Institute, Shenyang, China’ dan dianalisa bersama dengan penyelidik dari ‘University of Western Cape, South Africa’ – seramai 23 subjek lelaki dan wanita di dalam lingkungan umur 57-72 tahun yang aktif dari segi fizikal, telah diberikan Physta® selama 5 minggu. Kajian mendapati:

 • Kenaikan yang ketara dan signifikan di dalam kadar testosteron dan juga daya kekuatan otot.

Kajian juga mendapati kenaikan adalah lebih ketara bagi subjek lelaki berbanding perempuan. Semua paras biokimia darah dan penunjuk keselamatan adalah  normal

Kandungan Nu-Prep Tongkat Ali

Eurycoma Longifolia (Tongkat Ali): Tongkat Ali mengandungi sebatian aktif seperti eurikomanon, eurikomalakton dan eurikomanol yang berupaya meningkatkan hormon testosteron sekaligus menggalakkan fungsi seksual kaum lelaki di samping menjana penghasilan tisu testis dan prostat yang sihat, mengukuhkan tulang dan otot serta meningkatkan tahap tenaga fizikal. Herba ini juga adalah agen anti-oksida yang berfungsi mencegah kerosakan sel dan mengurangkan risiko kanser selain berperanan membakar lemak, melambatkan proses penuaan serta mengawal tahap tekanan darah.

Cara Penggunaan Nu-Prep Tongkat Ali

 1. Ambil 2 biji selepas makan tengahari atau makan malam setiap hari.
 2. Simpan di tempat yang dingin dan kering.
 3. Jauhkan daripada kanak-kanak.

Soalan Lazim Berkenaan Nu-Prep Tongkat Ali

Mengapa saya berasa pening dan sakit kepala selepas mengambil Nu Prep Lelaki?

JAWAPAN: Simptom ini dikenali sebagai kesan penyahtoksikan badan dan bersifat sementara. Ia boleh berlaku dalam 4 hari pertama pengambilan produk. Bagaimanapun, ia tidak semestinya berlaku kepada semua pengguna baru. Untuk mengurangkan kesannya, tingkatkan pengambilan air semasa mengambil Nu Prep Lelaki. Sekiranya simptom-simptom yang dialami berpanjangan sehingga seminggu, berhenti mengambil produk atau kurangkan dos atau segera berjumpa dengan doktor.

Bolehkah saya mengambil Nu Prep Lelaki jika sedang mengambil preskripsi ubat lain?

JAWAPAN: Boleh tetapi adalah wajar sekiranya berunding dengan doktor anda atau pakar perubatan profesional sebelum mengambil Nu Prep Lelaki.

Boleh saya mengambil suplemen nutrisi lain bersama Nu Prep Lelaki?

JAWAPAN: Ya

Bolehkah Nu Prep Lelaki menyebabkan pengambilan secara berlebihan?

JAWAPAN: Dos yang disyorkan adalah 2 kapsul setiap hari. Pengguna baru dinasihatkan untuk mengambil 2 kapsul Nu Prep LELAKI setiap hari selama 30 hari untuk memastikan kesan dan kebaikkan dapat di rasai. Peningkatan dos melebihi 2 kapsul di bolehkan mengikut keadaan tertntu atau di nasihatkan oleh pakar.

Saya seorang pesakit kencing manis.

Boleh saya mengambil Nu Prep Lelaki?

JAWAPAN: Ya, tiada perkaitan yang bercanggah pernah direkodkan.

Bolehkah saya mengambil Nu Prep Lelaki secara berterusan dalam jangka masa panjang atau memberi ruang dalam tempoh pengambilan?

JAWAPAN: Nu Prep LELAKI berfungsi mengikut sistem badan pengguna, ia akan berfungsi untuk menambahkan keperluan testosteron apabila sistem badan memerlukannya untuk bekerja dengan lebih kuat. Saat ia tidak diperlukan oleh badan, kesan penambahan tidak akan berlaku. Maka, penggunaan secara jangka masa panjang atau mengamalkan Nu-Prep LELAKI adalah di sarankan agar memastikan kesihatan anda sentiasa pada paras terbaik. Penggunaan secara tidak konsisten mungkin menyebabkan anda tidak dapat merasai kesan Nu-Prep LELAKI pada paras optimum.

Saya telah ambil Nu-Prep LELAKI selama seminggu. Kenapa saya masih tidak rasai kesan pada badan?

JAWAPAN: Nu-Prep LELAKI adalah produk yang mengandungi bahan-bahan semula jadi, maka efek/kesan mungkin mengambil tempoh masa tertentu sebelum dapat dirasai oleh pengguna baru. Keberkesanan akan dirasai bergantung kepada pengguna, ia boleh di rasai seawal seminggu, dan ada kalanya sebulan, sekiranya Nu-Prep LELAKI diambil secara berterusan secara konsisten tanpa henti.

About ProdukCinta

KAMI JAMIN TEMPAHAN ANDA ADALAH RAHSIA

Semua pesanan akan bungkus dalam sampul surat atau kotak dan kemudian dibalut dengan plastik(jika perlu). Jadi adalah mustahil untuk sesiapa mengetahu isi kandungan bungkusan anda termasuk posmen. Kami akan memastikan tiada siapa pun tahu isi kandungan bungkusan anda.

RAHSIA ANDA SELAMAT DENGAN KAMI.